Turistička prezentacija otoka Korčule i Lastova u Češkoj

Turističke zajednice otoka Korčule (Blato, Lumbarda, Vela Luka, Smokvica i TZ Grada Korčule) i otoka Lastova, od 10. travnja ove godine udruženo nastupaju u Pragu, glavnom gradu Republike Češke

Turističke zajednice otoka Korčule (Blato, Lumbarda, Vela Luka, Smokvica i TZ Grada Korčule) i otoka Lastova, od 10. travnja ove godine udruženo nastupaju u Pragu, glavnom gradu Republike Češke. Za ovo su gostovanje već zainteresirani češki tour operatori, turističke agencije, vodiči te predstavnici općih i turističkih medija.

Hana Turudić, direktorica TZ Grada Korčule ističe kako su prošle godine predstavljali Korčulu i u Belgiji. Češkim je turistima otok Korčula primamljiv, pa se nakon ove prezentacije očekuje veći broj Čeha na otoku Korčuli. Organizaciju prezentacije pomaže predstavništvo HTZ u Pragu i veleposlanstvo RH, u čijem će se prostoru održati prezentacija.

Nakon prezentacije će se upriličiti svečani banket za novinare i turističke agente, gdje će se nuditi poznati otočki kulinarski specijaliteti, tradicionalne slastice i čuvena korčulanska vina. Zanimljivo je spomenuti da su iz Češke brojne korčulanske nevjeste. Korčulansko-lastovski turistički proizvod s marketinškom sintagmom u Pragu, značajan je  i za veći dio centralne Europe, gdje će se predstaviti brojne otočke atrakcije i manifestacije, uz razvojne projekte te bogatu gastronomsku, ugostiteljsku i turističku ponudu.