Završeno prvenstvo grada u vaterpolu: Borak po treći put pobjednik

8.8.2010. Zaglušujućim navijanjem, doslovce padanjem u navijački trans, skakanjem u odjeći u bazen, navijači Borka proslavili su treću po redu pobjedu svoje ekipe i osvajanje prestižnog pehara i prvenstva grada u vaterpolu što se, od četvrtka do subote, održavao u gradskom bazenu.

Kapetan ekipe Borka Marinko Bojić, kapekaškog imena „Poglavica“, iz ruku Lovre Krstulovića, predsjednika Udruge Sveti Todor, inače organizatora prvenstva, nakon finalne pobjede protiv Staroga grada preuzeo je i visoko podignuo prelazni pehar koji će i narednu godinu krasiti vitrine Borka. U borbi za treće mjesto Biline su pobijedile ekipu Svetog Nikole rezultatom 8:5.

Inače, u proslavi 80 obljetnice osnutka kluba KPK, gradske ekipe bile su posebno nabrijane za osvajanje prvenstva. Utakmice su bile čvrste, bitka rovovska, igrači su grizli na svakom metru skraćenog igrališta. Iako se odustalo od instaliranja podvodnih kamera, svi su mogli vidjeti hrvanje pod morem. Čupale su se mudantine, laktalo se, granfalo noktima, a sve u žaru borbe za pobjedu i osvajanjem prvenstva.

Međutim, ekipa Borka i ove je godine bila nepremostiva prepreka za ostale protivnike. U finalnoj utakmici protiv Staroga grada pobijedili su rezultatom 4:2. Ipak, Borčani nisu došli lako do pobjede.
Nakon izjednačene rovovske bitke, sa malo postignutih golova, tek su u posljednjoj četvrtini s nekoliko kontri slomili žilavi otpor protivnika, rezultatski se odmaknuli s dva gola razlike i pobijedili borbene Starograđane iz „Metropole“.

Uspjeh ekipe Borka leži u činjenici da su posložili najmlađu ekipu, s najmanje alkohola, masnoća i kolesterola u krvi. Salo i masnoće protiv ipak vidljivog mišićnog tkiva na tijelima mlađih igrača Borka izgubilo je bitku za kisik i golove…
Međutim, ti su se aduti poslije istaknuli na suhome, tribinama bazena, na velikoj gradskoj fešti.
Ostali, po kilaži teži vremešniji igrači, glatko su pobijedili u ispijenim birama i vinu te pojedenom mesu i ostalim pripremljenim delicijama u Baluna. Slavlju su se pored navijačkih skupina priključili i turisti željni zabave i opuštanja do ranojutarnjih sati.