Župan Dobroslavić i načelnik Stožera CZ Cebalo podnijeli izvještaj o stanju u županiji vezano uz sprječavanje širenja koronavirusa

Na početku sjednice Županijske skupštine župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Joško Cebalo podnijeli su izvještaj o stanju u županiji po pitanju sprječavanja širenja koronavirusa.

Župan Dobroslavić na početku je rekao kako je pripremljenost na razini kako na državnoj tako i na županijskoj razini te da se djeluje kako bi ugroza koronavirusa prošla sa što manje posljedica.

Načelnik Stožera civilne zaštite Joško Cebalo rekao je kako smo mi prvi u Hrvatskoj morali osposobiti karantenu koja sada funkcionira normalno te su osigurani svi uvjeti.

Nacionalni Stožer CZ svakodnevno daje nove informacije vezane uz koronavirus, a naš županijski Stožer radi sve sukladno tim naputcima. Važno je napomenuti kako se situacija mijenja iz dana u dan, a sukladno tome se i mi prilagođavamo”, rekao je načelnik Cebalo.

”Prema izjavi premijera Plenkovića od ponedjeljka 16. ožujka nema nastave u cijeloj Hrvatskoj u razdoblju od dva tjedna u osnovnim i srednjim školama te fakultetima.
Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi. Preporučuje se održavanje sportskih natjecanja bez gledatelja. Prevencija je ključna te molimo građane i poslodavce da se pridržavaju svih navedenih smjernica i uputa propisanih od strane HZJZ, a koje se mogu pronaći na njihovim stranicama, stranicama DNŽ kao i Ravnateljstva civilne zaštite RH i Ministarstva zdravstva. Molim građane da u ovom trenutku slijede upute s vjerodostojnih izvora. Nema razloga za paniku, ali ima za odgovorno ponašanje.

Izvještaj u cijelosti možete pročitati ovdje.

Izvor: http://www.edubrovnik.org/