Čelnici talijanskih gradova Saurisa i Sutria u posjetu Gradu Korčuli

Korčula, 22. ožujka 2012. Gradonačelnik Mirko Duhović i njegov zamjenik Franc Stenek primili su jutros u maloj gradskoj vijećnici Stefana Lucchinija - gradonačelnika grada Saurisa, Alessandra Del Mora - predstavnika grada Sutria i Andrea Malacchinija iz Sinergheia gruppo srl. Gosti iz Italije boravit će naredna dva dana u radnom posjetu Korčuli u sklopu provođenja aktivnosti zajedničkog projekta "People who Love Host"

U realizaciji projekta sa hrvatske strane sudjeluju gradovi Korčula i Ploče, a sa talijanske Sauris i Sutrio. Proračun projekta je 105.000,00 € i najvećim dijelom će se financirati sredstvima koje osigurava Region of Friuli Venezia Gulia.

Ideja projekta je razmjena znanja i iskustva u ruralnom i odgovornom turizmu s ciljem iniciranja i jačanja lokalnog razvoja koristeći modele koji će donijeti korist lokalnom stanovništvu i gospodarstvu.

Programom boravka talijanske delegacije u Korčuli danas poslije podne predviđen je obilazak Račišća, Pupnata, Čare i Žrnova.

Sutra će se u Gradskoj vijećnici od 9.00 do 12.00 sati održati radionica pod nazivom Iskustva talijanske regije Friuli u razvoju turizma u tradicionalnim sredinama.

Cilj radionice je upoznati hrvatske partnere s tehnikama, metodologijama i procedurama  koje se primjenjuju u dvjema talijanskim općinama u promicanju i razvoju ruralnog i odgovornog turizma.

Radionica je namijenjena lokalnoj upravi, turističkim zajednicama, agencijama, poljoprivrednicim, obrtnicima i gospodarstvenicima s područja Korčule i Lumbarde.