Grad Korčula prijatelj poduzetnika

Grad Korčula započinje s provedbom projekta "Grad Korčula prijatelj poduzetnika" čiji su ciljevi poticanje i promocija poduzetništva na području Grada i otoka Korčule.

Grad Korčula započinje s provedbom projekta “Grad Korčula prijatelj poduzetnika” koji je u 100%-tnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Partneri na projektu su Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. i KORA d.o.o. Ciljevi projekta su poticanje i promocija poduzetništva na području Grada i otoka Korčule.

Grad Korčula želi postati prijatelj poduzetnika i kontinuirano poticati otočno gospodarstvo kroz održiv model koji će zajednički razviti javni, privatni i civilni sektor. Ključan partner na projektu je Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. koji je primjer najbolje prakse poticanja poduzetništva. Bitni elementi projekta su prijenos znanja i iskustava s Poduzetničkog centra Pakrac na Grad Korčulu, sufinanciranje sajmova lokalnih poduzetnika (“Crni otok, bijela vina”, “Dani Pošipa”), uvođenje novog sajma “Sajam kamena i drva” koji će promovirati kamenoklesarstvo i obradu drva,predstavljanje poduzetnika učenicima u srednjoj i završnim razredima osnovne škole te uvođenje usluge “Petak za poduzetnike” u agenciji KORA. U sklopu provedbe projekte održat će se i Okrugli stol s poduzetnicima na kojem će se zajedničkim snagama pokušati poboljšati poduzetnička klima u Gradu Korčuli.

KORA je krajem 2014. godine prijavila projekt “Grad Korčula prijatelj poduzetnika” na natječaj “Obrazovanje za poduzetništvo i obrt”. Upravljačko tijelo za ovaj projekt je  Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a provedbeno tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje.  Ukupna vrijednost projekta je 296.961,00 kn. Projekt će se provoditi narednih 12 mjeseci.