Korčulanski osnovci obilježili Dan planeta Zemlje

„Movimo se! Skupimo te čepe!“ – projekt Osnovne EKO škole Petra Kanavelića iz Korčule

Uspjeli smo!

Spomenik usred Korčule krasi prikaz planeta Zemlje promjera  skoro deset metara složen od plastičnih čepova. Teško je povjerovati da ih je utrošeno preko sedamdeset tisuća!

Zašto baš čepovi? Kad je započeo otkup „famoznih“ boca, naše su plaže i šume najedanput bile prepune čepova koje nitko nije htio… A mi smo htjeli privući pažnju na problem otkupa plastičnog otpada na otoku i biti dio rješenja tog problema.

Sve je počelo prije tri godine u maloj školi u Račišću, a mi nastavljamo dalje. Želja nam je napraviti sliku veličine cijelog spomenika i ući u Guinessovu  knjigu rekorda.

Slika ostaje na Spomeniku i sutra 22. travnja, na Dan planeta Zemlje kada se očekuje dolazak prvog od velikih brodova s turistima u naš grad.  I danas su se već mnogi turisti zadržavali na Spomeniku, fotografirajući događanja i zanimajući se za naš projekt. Nadamo se da će tako naša poruka na najbolji mogući način poći u svijet i promovirati Korčulu.

Dođite i vi, pogledajte, ali vas molimo: čuvajte nam našu Zemlju!

(i na kraju, ali ne manje važno)

Hvala svima koji su prepoznali vrijednost ovoga projekta i pomogli nam u našim nastojanjima, posebno generalnom pokrovitelju brodogradilištu Leda d.o.o., te kumovima naše Eko škole – Gradu Korčuli i KTD Hober d.o.o.

Zahvaljujemo i Turističkoj zajednici, Nevenu Faziniću koji od samih početaka podržava naše „čepe“, Elektrojugu, roditeljima i svima koji su se uključili na bilo koji način. Posebno hvala medijskim pokroviteljima: Radiju Korčuli, svim korčulanskim net-ovima, dopisnicima i ekipi HRT studija Dubrovnik. Snimku ćete moći pogledati u Dnevniku, Županijskoj panorami i emisiji „More“ studija Split.

Pogledajte fotografije

 

Jedan komentar za “Korčulanski osnovci obilježili Dan planeta Zemlje

  1. bozepomozi

    Bravo, bravo, bravo! Sve pohvale ideji, inicijativi, upornosti, ali i sposobnosti nositelja ideje da animiraju i zainteresiraju širu javnost za ovaj, hvale vrijedan projekt, što je i rezultiralo ovolikim odazivom sponzora.Eto, i ja ću se na svoj skromni način uključiti u akciju i od danas i ja skupljam čepe, kako bi naša djeca zaista uspjela eoći do svog konačnog cilja, koji su sebi postavili.Svi mi možemo biti dio ovoga projekta, pa zato zajedno idemo u akciju.Zahvaljujući ovim razigranim mladim ljudima jučer su se od Spomenika Korčulom širili valovi radosti i pozitivne energije, a to nam svima toliko treba.Hvala vam i samo naprijed.

Komentiraj