Master plan ruralnog turizma Grada Korčule

Pozivamo Vas na prezentaciju Master plana ruralnog turizma Grada Korčule koja će se održati u četvrtak 12.6.2014. s početkom u 18.00 sati u Gradskoj vijećnici u gradu Korčuli.

Grad Korčula u  suradnji sa partnerima iz Hrvatske i Italije provodi projekt izrade master plana razvoja održivog i ruralnog turizma na otoku Korčuli. Projekt se zove „Ljudi koji vole ugostiti” ili talijanski “Gente che ama ospitare” (GAO)

U početnoj fazi provedbe projekta provedene su radionice u svim mjesnim odborima gdje sakupljene informacije o Gradu Korčuli ali i ideje o potencijalnim projektima koji će doprinijeti razvoju ruralnog turizma. U veljači 2014. predstavnici Grada Korčule posjetili su partnere u Italiji, gradove Sutrio i Sauris gdje su predstavili svoj Master plan ruralnog razvoja. Tom su prilikom posjetili i Albergo diffuso (raspršeni hotel). Koncept raspršenog hotela mogao bi se primijeniti i na ruralne dijelove Grada Korčule. Za pilot projekt ovakvog koncepta stručnjaci iz Italije preporučili su Prvo selo u Žrnovu.

U četvrtak 12.6.2014. u 18:00 predstavit ćemo Master plan ruralnog razvoja Grada Korčule koji je nastao zajedničkim radom svih uključenih u projekt. Uz Master plan predstavit ćemo i Studiju prostornih i planskih pretpostavki razvoja održivog ruralnog turizma na području Grada Korčule. Predstavljanju Master plana će nazočiti i partneri iz Italije.

Dođite u četvrtak u Gradsku vijećnicu i pogledajte rezultate našeg zajedničkog rada!