Poziv za 12. sjednicu Gradskog vijeća Grada Korčule

12. sjednica Gradskog vijeća Grada Korčule održat će se 12. travnja (ponedjeljak) 2010. godine, s početkom u 18.30 sati, u Gradskoj vijećnici u Korčuli

Na temelju članka 113. i 114. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Korčule (“Službeni glasnik Grada Korčule”, broj 7/09), sazivam 12. sjednicu Gradskog vijeća Grada Korčule

za dan 12. travnja (ponedjeljak) 2010. godine,
s početkom u 18.30 sati ,
u Gradskoj vijećnici u Korčuli

Predlažem sljedeći

D n e v n i   r e d :

1. Usvajanje zapisnika sa 9. sjednice Gradskog vijeća

2. Izvješće Gradonačelnika o radu u razdoblju od 2. lipnja do 31. prosinca 2009. godine

3. Informacija Gradonačelnika o propustima koje je iznio u svom priopćenju za javnost objavljenom u medijima 21. ožujka 2010. godine

4. Izvješće Gradonačelnika u svezi zaključka Gradskog vijeća od 28. prosinca 2009. (pismo namjere OTP Banke d.d.)

5. Prijedlog Programa javnih potreba u športu Grada Korčule u 2010. godini

6. Prijedlog Programa javnih potreba u kullturi Grada Korčule u 2010. godini

7. Izvješće o radu Gradskog muzeja za 2009. godinu
     (naslovnica; izvješće 2009.; financijsko izvješće 2009.; popis dužnika 2009.)

8. Program rada Gradskog muzeja za 2010. godinu
     (program rada 2010.; financijski plan 2010.)

9. Izvješće o radu Centra za kulturu Korčula u 2009. godinu

10. Plan rada Centra za kulturu Korčula za 2010. godinu

11. Imenovanje člana Stožera zaštite i spašavanja Grada Korčule

 S poštovanjem,

PREDSJEDNIK
GRADSKOG VIJEĆA
Lovro Krstulović, dr. stom., v.r

Jedan komentar za “Poziv za 12. sjednicu Gradskog vijeća Grada Korčule

 1. bozepomozi

  SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA U MOM UHU

  I kad sam se već ponadao da će mlade snage u Gradskom vijeću naše Korčule donijeti dah tolerancije i zdravog razuma,- dogodi se jučerašnja sjednica Vijeća. Slušao sam radijski prijenos dok me nije svladao san, a onda sam zaspao u mislima s pitanjem s kojim sam se i jutros probudio: « Gdje treba tražiti uzroke činjenici što su neki vijećnici toliko frustrirani i opterećeni gorčinom? Zbog čega svoje diskusije grade na hipotetskim konstrukcijama, pa onda na osnovi toga u svakome vide lopova i prevaranta, a što je najgore svima u Vijeću, ali i slušateljima radija dijele lekcije o poštenju, radu, brizi za Grad?. U svojim su ocjenama i kritikama veoma selektivni, jer stalno insistiraju na poštivanju zakona i zakonitosti, no samo do određene granice.Kad se naime nepobitno dokaže da je zbog muljaža određene skupine poslovnih subjekata u Korčuli gradski proračun oštećen i da to treba pod hitno ispraviti i spriječiti,- onda se retorika mijenja. Na njihovu žalost mikrofon je sinoć hvatao, a radio prenosio, ljutite reakcije na legitimno traženje da se plaćaju SVI POREZI NA PIĆA I NAPITKE i time je svima koji su slušali postalo jasno koliko im je istinski stalo da se puni Proračun ili bolje reći,- neka se puni, ali ne iz moga đepa. U Korčuli se još niti jedan kafić ili restoran nije zatvorio / za razliku od trgovina/, pa nam se ne treba time prijetiti.Gospodo privatni ugostitelji, obveze prema državi i Gradu treba podmiriti i to na vrijeme i tu nema alternative.

  Mučno je sinoć bilo slušati onu sagu o 14.000,00 kn, iako inicijatori i nositelji te rasprave jako dobro znaju kako funkcionira hrvatski medijski prostor, u prijevodu – EPH i Ninoslav Pavić.Žutilo i samo žutilo; senzacije prodaju novine.Očekivao sam da će dotični vijećnici postaviti pitanje zbog čega korčulanski službeni dopisnik Slobodne Dalmacije nije u slučaju spomenute prijevare napravio intervju sa gradonačelnikom i tako demantirao svoga kolegu iz Splita, ali koga briga za istinu? Ista je situacija bila i sa Cvikom i ekipom, kad je dopisnica Slobodne iz Dubrovnika svoje TV izvješće slala sa slikom Korčule iza leđa. Ni tada niste digli glas, a neki od vas su i tada sjedili u Vijeću!
  Hvala gospodinu Ivančeviću na trezvenoj reakciji povodom ove jalove rasprave. Sat i trideset minuta korčulanska javnost je bila mrcvarena nepotrebnom «mužnjom mrtve krave», a sve uz objašnjenje da je gradonačelnikova trenutna naivnost nanijela štetu ugledu Korčule. Zar vam zaista nije jasno koliko nam štete nanose ovako intonirane vaše rasprave i stalno vikanje:»Držite lopova!» ???
  Ne pada mi na pamet da budem ičiji odvjetnik, no sinoć je svima koji su slušali postalo kristalno jasno da se radilo o najobičnijem politikantstvu i žicanju jeftinih bodova, no na sreću veoma neuspješno.
  Za vraćenih 14.000,00 neki su bili spremni raspravljati do jutra / vođeni uzvišenim ciljevima/, no kad se spomenulo da je netko puno, puno više poklonio Gradu vođen motivom općeg dobra,- svi junaci mukom ponikoše.
  I zaključno. Nakon što do iscrpljenja vodite jalove diskusije, neracionalno trošite vrijeme, / a onda negodujete što sjednice dugo traju!!!/, svaki put pozdravljate u svojim raspravama sve i svakoga, posebno slušatelje radija,- postavljam sebi pitanje je li sve ovo za vas predstava za slušatelje, ili ozbiljan posao za koji ste od građana birani? Presjedavajući Sjednice bi trebao stati na kraj ovakvom stilu ponašanja, pa molim nadležne da nam više sjednice ne prenose, jer će tako sebi uštedjeti vrijeme, a nama sačuvati živce.