Predstavljanje projekta FORTIC

Grad Korčula kao jedan od partnera projekta FORTIC po drugi put sudjeluje u Programu prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska!

U Puli je 13. i 14. svibnja 2024. godine održan inicijalni sastanak projektnog tima projekta FORTIC na kojem su sudjelovali i predstavnici Grada Korčule.

Održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt FORTIC (From remains Of the war to the aRchiTecture of peace in cross-border area of Italy-Croatia) koji se provodi u sklopu prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2021.-2027.

Dvodnevni događaj okupio je sve projektne partnere: uz Grad Korčulu, hrvatski partneri na projektu su Grad Pula – kao vodeći partner te Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, dok su partneri s talijanske strane Općina Vieste, Općina Cervia i Sveučilište Caˊ Foscari iz Venecije.

Uz navedene partnere na projektu sudjeluju i pridruženi partneri: Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Turistička zajednica Grada Korčule te udruga UNPLI Veneto!

Planirano trajanje projekta je od 1. travnja 2024. do 30. rujna 2026. godine. U tom razdoblju kroz brojne će se aktivnosti, uz snažan naglasak na prekograničnu suradnju, raditi na području održivog kulturnog turizma s naglaskom na očuvanje tradicijske baštine.

Od ukupnih 2.135.773,60 eura vrijednosti projekta FORTIC, 295.980,00 eura odnosi se na Grad Korčulu.

www.italy-croatia.eu/web/italy-croatia/
FORTIC | Kick-off Meeting, Pula

Fotografija: Grad Pula