Velebit Veršić je novi ravnatelj OŠ Petra Kanavelića u Korčuli

Osnovna škola „Petra Kanavelića“ iz Korčule dobila je novoga ravnatelja. Dosadašnji ravnatelj Berislav Ćurković na kraju školske godine odlazi u mirovinu, a do tad će pomagati novo izabranom ravnatelju Velebitu Veršiću.

OŠ Petra Kanvelića dobila je novog ravnatelja možda u neuobičajeno vrijeme jer je još malo vremena do kraja školske godine. To je učinjeno zbog odlaska dosadašnjeg ravnatelja Berislava Ćurkovića u mirovinu na kraju školske godine. Do odlaska u mirovinu, Berislav Ćurković će pomagati novo izabranom ravnatelju Velebitu Veršiću i uvodit ga u posao.

Velebita Veršića Korčula poznaje kroz osobine i vještine potrebne za organizaciju rada i rad s ljudima: dobru komunikativnost, smisao za probleme drugih i strpljivost, sposobnost kvalitetnog planiranja, odlučnost, objektivnost, odgovornost.
Velebit Veršić je dugogodišnji profesor u OŠ Petra Kanavelića. Već 30 godina je u prosvjetno pedagoškom radu, ističe se kroz mentorstvo i osposobljavanje studenata tjelesne i zdravstvene kulture za polaganje stručnih ispita i rad u struci. Voditelj je županijskih seminara tjelesne i zdravstvene kulture. U nekoliko je mandata bio u spomenutoj školi predsjednik školskog odbora, dugogodišnji član Izvršnog odbora županijskog saveza školskih športskih društava Dubrovačko-neretvanske županije.

Korčulani ga pamte i kao dugogodišnjeg aktivnog igrača Korčulanskog plivačkog kluba KPK(1976 – 2000 godine. 1978 je bio i vratar u osvajanju Kupa Jugoslavije i Kupa pobjednika kupova Europe. Trener mlađih kategorija u KPK(1980–2000),i vaterpolski trener prve ekipe od 1984–1986 godina,kao i plivački trener od 1979 – 1984.
U kulturnom je djelovanju od 1995 do danas  istaknuti voditelj puhačkog orkestra HGD Sv. Cecilija, kao i njihove  ženske klape Škerac(od 2012 do danas).

Voditelj je mnogih klapa:

  • muška klape Škoji (1997 – 1990)
  • ženska klapa Revelin – osvojila je nagradu za najboljeg debitanta 1999. godine i Prvu nagradu publike na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2000. godine
  • muška klapa Guc (2001 – 2006)
  • mješovita klapa Korčula – sedam godina zaredom nagrađivana na festivalu klapa Omiš – od 2003 do 2010 godine
  • mješovita klapa Pulena (od 2008)- po mišljenju eminentnih stručnjaka jedna od najboljih dalmatinskih klapa
  • klapa Revelin

Vodi i puhački orkestar HGD Sv. Cecilija.

Velebit Veršić je dobitnik godišnje nagrade Grada Korčule za doprinos u kulturi. Od 1986 do 1989 je bio član RKUD Moreška. Od 1995 – 2005 vodio je tamburaški orkestar Mato Celestin Medović iz Kune.

Bio je član žirija na Festivalu klapa u Omišu (2011).

U pripremnom savladavanju nove dužnosti u ravnateljskoj ulozi škole,Velebit Veršić kaže da će mu biti lakše jer je zajedno sa svim zaposlenicima sudjelovao u napretku OŠ Petra Kanavelića čiji su učenici i mentori na mnogim natjecanjima bili najbolji.

Tekst i snimak : Niko Perić

Komentiraj