Ekipe iz OŠ Ante Curać-Pinjac iz Žrnova i SŠ Korčula idu na međužupanijsko natjecanje

U Srednjoj školi Petra Šegedina u Korčuli održano je međuopćinsko natjecanje pomlatka i mladih Hrvatskog Crvenog križa iz prve pomoći koje je kao i prethodnih osam organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Korčula.

Natjecanju su pristupile tri ekipe pomlatka i dvije ekipe mladih, sveukupno 37 mladih. Marijana Milat, ravnateljica GDCK Korčula, navodi da su ekipe pomlatka sačinjavali učenici iz OŠ Smokvica s mentorom Tonijem Šale, OŠ Blato s mentoricom Katarinom Kovačić i OŠ Ante Curać- Pinjac iz Žrnova s mentoricom Ivicom Žaknić. Iz Srednje škole Petra Šegedina Korčula ekipe mladih su sačinjavali učenici iz gimnazije i hotelijersko-turističke škole s mentoricom Marijanom Milat.

Natjecanje je bilo sastavljeno od četiri pismena testa i dvaju realističnih prikaza ozljeda, što su napravile Marija Šegedin, Danijela Skokandić, Mia Rkman i Mara Risteski. Jedni od ocjenjivača na radilištima bili su Ivana Šegedin i Ranko Klisura.

Prema broju ostvarenih bodova prvo mjesto su osvojili učenici OŠ Ante Curać-Pinjac Žrnovo, drugo mjesto OŠ Blato i treće OŠ Smokvica. U kategoriji mladih bolja je bila ekipa gimnazijalaca iz SŠ Korčula.

Ekipa iz OŠ Ante Curać-Pinjac iz Žrnova i SŠ Korčula idu na Međužupanijsko natjecanje.

Ekipe su bile za svaku pohvalu i pristupile vrlo ozbiljno. Također, sve čestitke njihovim mentorima koji su uistinu uložili veliki trud, dobro pripremili svoje ekipe, i volonterima koji su pomogli u realizaciji natjecanja, poručuju iz GDCK Korčula. Zahvaljuju i usluzi SŠ Petra Šegedina koji su stalno pratili i doprinijeli da natjecanja bude uspješno provedeno i završeno.