Europski parlament zasjeda u Korčuli

Savez europskih konzervativaca i reformista (ECR) posjetio je Korčulu. Među njima je bila i europarlamentarka Ruža Tomašić.

Savez europskih konzervativaca i reformista (ECR) posjetio je Korčulu. Delegacija se sastojala od 130 članova te tridesetak članova HSP-AS. Gradonačelnik Vinko Kapelina i predsjednik korčulanske stranke HSP-AS Marinko Pažin su dočekali visoke goste, među njima i korčulanku  europarlamentarku Ružu Tomašić.

Gradonačelnik je istaknuo važnost ovog posjeta Korčuli. Naglasio je problem prometne izoliranost kao i nadu da ćemo se jednog dana uz zajednički rad približiti Europi avionima.  Otok Korčula kao najljepši otok na svijetu (proglašen od mnogih medija) zaslužuje biti bliži i Hrvatskoj i Europi.

Gosti su prošetali srednjovjekovnom Korčulom i uživali u sačuvanoj arhitekturu grada. HGD „Sveta Cecilija“ je u Domu kulture izvelo čuvenu vitešku igru s mačevima Morešku U poslijepodnevnim je satima na terasi hotela Korčula priređen dalmatinski ručak za ugledne goste.  Ruža Tomašić ga je pohvalila kazavši da joj “vonja kako u nje doma”. Osoblje hotela Korčula im je priredilo pršut i sir, lešo ribu, korčulanske slastice i čuvena korčulanska vina.

Ruža Tomašić nam je ispričala kako već dugo vremena nagovara kolege u Briselu da posjete Dubrovačko-neretvansku županiju i njenu Korčulu. Nažalost, nekima je još rat u Hrvatskoj, rekla je Ruža Tomašić,ali sada ovih nekoliko dana ne mogu sakriti oduševljenje. Mnogi tvrde da će sa svojim obiteljima dolaziti na odmor.

Ruža Tomašić je kazala da će ovo plodno druženje definirati  politiku desnice prema Europskoj uniji. Oni sutra napuštaju Hrvatsku a Ruža Tomašić će ostati nekoliko dana u Smokvici. Uz druženje s obitelj pozdravit će susjede, prijatelje, znance i igrače NK Jadran iz Smokvice čiji je ona predsjednik.

Tekst i snimak :  Niko   Perić