Gradski muzej Korčula sudjelovao u Noći muzeja

Gradski muzej Korčula i ove je godine sudjelovao u Noći muzeja koju već osam godina za redom organizira Hrvatsko muzejsko društvo.

U više od 170 hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi, u noći 27. siječnja, unatoč hladnoći, atraktivni programi privukli su iznimno veliki broj posjetitelja, pa ne čudi što je Noć muzeja proglašena nacionalnim kulturnim događajem desetljeća.

U Gradskom muzeju Korčula, uz razgledanje stalnog postava uz stručno vodstvo, kupnju muzejskih publikacija po prigodnim cijenama, posjetitelji su vidjeli i izložbu “Hotel Korčula na starim razglednicama u fundusu Gradskog muzeja“, priređenu povodom stote obljetnice otvaranja najstarijeg gradskog hotela.

Cjelovečernji program bio je iznimno atraktivan, budući da je Aljoša Milat vrlo duhovito utjelovio hotelskog recepcionara Pjera, na temelju literarnog predloška iz romana “Bratovština Labuda Lumbrelaša” korčulanskog autora Roberta Tomovića.

Ugodnoj atmosferi doprinijele su i članice ženske klape Tiramol, čija je izvedba klapskih pjesama oduševila i ugrijala publiku.

Izložba “Hotel Korčula na starim razglednicama u fundusu Gradskog muzeja Korčula” ostaje otvorena do daljnjeg, a možete je razgledati radnim danom od 10 do 14 sati.