Hotspot Korčula

Grad Korčula se pridružuje gradovima i općinama koji uz sufinanciranje Ministarstva turizma uvode besplatni wi-fi internet na turistički frekventnim područjima.

KORA je prijavila Grad Korčulu na natječaj Ministarstva turizma “Hotspot Croatia“. Cilj ovog programa je podizanje konkurentnosti turizma RH omogućavanjem korištenja besplatnog bežičnog pristupa internetu na turistički najfrekventnijim otvorenim površinama. To su glavni trgovi i šetnice, otvoreni prostori autobusnih i željezničkih kolodvora, otvoreni prostori putničkih, trajektnih i nautičkih  luka, javne plaže i sl.

Ministarstvo turizma je Gradu Korčuli odobrilo sufinanciranje 3 pristupne točke. Time će se besplatnim internet signalom pokriti Plokata i Spomenik, istočna riva, Rampada, dio šetališta Petra Kanavelića, autobusni kolodvor i dio ACI marine. Radi se o investiciji od 49.000,00 kn, u kojoj Ministarstvo turizma sudjeluje sa 21.000,00 kn. Uspostava ovih pristupnih točaka mora biti realizirana najkasnije do 01.08.2014.

Turisti u Grad Korčulu dolaze uglavnom na samo nekoliko dana i nužno ih je u kratkom roku upoznati s događanjima, lokalnim proizvodima i cjelokupnom turističkom ponudom otoka Korčule. Grad Korčule će uvođenjem besplatnog interneta napraviti još jedan korak prema cilju da bude otvoren i pristupačan grad sa zadovoljnim i informiranim gostima.

Estimaciju rasprostiranja signala besplatnog wi-fi interneta možete vidjeti ovdje.