Korčulanske mažoretkinje sudjelovale na nacionalnom prvenstvu u Čakovcu

Korčulanske mažoretkinje debitirale na 15. državnom prvenstva u mažoret plesu i 11. državnom prvenstvu u twirlingu. Na natjecanju u Čakovcu koje je okupilo oko 900 sudionika iz 30 hrvatskih gradova naše predstavnice zauzele su peto mjesto

Prošli tjedan Korčulanske mažorekinje prvi put su predstavljale Korčulu na 15-tom nacionalnom prvenstvu u mažoret plesu i twirlingu u Čakovcu. U natjecanju je sudjelovalo tridesetak predstavnika gradova- članova saveza i preko 900 natjecatelja i natjecateljica u 4 dobne skupine. Natjecanje je pratilo i ocjenjivalo 6 domaćih i 3 inozemna suca.

Naše mažoretkinje osvojile su 5. mjesto, te ih je samo nekoliko bodova dijelilo od medalje. Smatramo da je to izniman uspjeh za naše mažoretkinje koje treniraju tek nepune dvije godine i to samo dva puta tjedno, a u konkurenciji je bilo profesionalnih mažoretkinja koje treniraju puno dulje i učestalije.

Naše mažoretkinje su tijekom natjecanja boravile u Toplicama sv. Martin i uživale u ljepoti prirode.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim roditeljima, koji su podmirili sve troškove puta i boravka u Čakovcu, gospođi Nadiji koja im je nesebično pomagala u odijevanje, Obrtu „Niko“ i Drogeriji Kozmo koja je sponzorirala šminkanje naših mažoretkinja, te povjereniku Abelu Brčiću i Silvanu Kaporu.  

Nadamo se da će Grad i ostali koji nas žele podržati ubuduće znati prepoznati naše vrijednosti, te nas financijski pomagati u našim daljnjim natjecanjima. Naše mažoretkinje su i na ovom natjecanju ponosno promovirale ljepote našeg otoka.

(Udruga korčulanskih mažoretkinja)