Korčulanski barokni festival od 7. do 16. rujna

Novoutemeljeni Korčulanski barokni festival održat će se u Korčuli od 7. do 16. rujna ove godine, pod visokim pokroviteljstvom prof. dr. sc. Ive Josipovića, Predsjednika Republike Hrvatske. Na festivalu će nastupiti najprestižniji svjetski i domaći ansambli i solisti, specijalisti za baroknu glazbu.

:

Vrlo ambiciozan program počinje 7. i traje sve do 16. rujna. U korčulanskim crkvama svetog Nikole, Svih svetih, svetog Mihovila te u katedrali svetog Marka u tom će se razdoblju održati čak dvanaest koncerata na kojima će nastupiti cijelo malo mnoštvo stranih i hrvatskih umjetnika. The Academy of Ancient Music (Velika Britanija), Laurence Cummings (Velika Britanija), Le Parlament de Musique (Francuska), Currende i Eric van Nevel (Belgija), La Venexiana (Italija), Red Priest (Velika Britanija) i Hrvatski barokni ansambl (Hrvatska) samo su neki od njih.

Otvorenje 7. rujna bit će prava pučka svečanost s procesijom po cijelom gradu. Čak će se i moreška zaplesati na baroknu glazbu venecijanskog majstora Monteverdija. Uostalom, moresca i jest popularna barokna glazbena forma i ples na koji se u Korčuli u prošlosti nakalemila neka novija glazba. Kako bilo, prvi koncert održat će slavni ansambl The Academy of Ancient Music, dok će posljednju večer u atriju Gradske vijećnice ludovati otkačeni britanski kvartet koji se Vivaldiju u čast nazvao Red Priest, napisao je novinar “Večernjaka” Branimir Pofuk.

Tijekom 10 festivalskih dana održat će se bogati popratni program i predavanja na temu barokne glazbe. Koncertima će se promovirati korčulanske crkve kao spomenike kulture, ali i grad u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks.

Umjetnički ravnatelj festivala je Saša Britvić.

Ulaznice za Korčulanski barokni festival možete kupiti i na Korčuli u sljedećim turističkim agencijama:
Kaleta (www.kaleta.hr),
Kantun Tours (www.kantun-tours.hr),
Poladin d.o.o. – Lumbarda (www.poladin.hr),
Korkyra info (www.korkyra.info).

Jedan komentar za “Korčulanski barokni festival od 7. do 16. rujna

  1. peljeskimost

    Ako je suditi po sinoćnjem otvaranju projekt BAROKNOG FESTIVALA u Korčuli je pun pogodak; lješpi i autentičniji ambijent se nije mogao poželjeti.a glazbeni program i izvođači- vanserijski.
    BAROKNA MOREŠKA?,- zašto ne.Bilo je neopisivo.Bravo svim sudionicima, ali i korčulanskoj publici.Ipak, nigdje nisam pronašao podatak:TKO JE ORGANIZATOR FESTIVALA?! Bilo bi dobro znati i zahvaliti im!