Mladi Korčulani sudjelovali na Međužupanijskom natjecanju iz prve pomoći u Metkoviću

U organizaciji GD Crvenog križa Metković i Srednje škole Metković prošlu subotu 24.04.2012 g. u Metkoviću je održano Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći podmlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa na kojem su se natjecale ekipe iz DNŽ i SDŽ.

S našeg područja bili su učenici OŠ Ante Curać-Pinjac, Žrnovo s mentoricom Ivicom Žaknić i učenici SŠ Korčula s mentoricom Anamarijom Kurilj.

Natjecanje u Metkoviću okupilo je 24 ekipe, od čega 14 ekipa podmlatka i 10 ekipa mladeži. Tijekom višesatnog natjecanja ekipe su pokazale teorijsko znanje vezano za pokret Crvenog križa, međunarodno humanitarno pravo, prava čovjeka i prava djece te teoretsko i praktično znanje u pružanju prve pomoći unesrećenima.

U kategoriji mladeži prvo mjesto pripalo je ekipi III. gimnazije Split, a u kategoriji podmlatka prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Kman iz Splita. Prvoplasirane ekipe iz obje kategorije stekle su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju koje će se 12. svibnja održati u Rijeci.

Naši srednjoškolci bili su šesti, dok su osnovnoškolci bili jedanaesti .

U ekipi srednjoškolaca bili su Danijel Radovanović (vođa), Marin Sardelić, Marina Sardelić, Katarina Brčić, Loren Milić, Martino Stanarević  i mentorica Anamarija Kurilj.

U ekipi osnovnoškolaca bili su  Marina Vranješ (vođa), Adriana Šegedin, Magdalena Stanarević, Anamarija Cebalo, Marija Laus, Ivana Radovanović i mentorica Ivica Žaknić.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli, čestitamo ekipama i mentorima jer su se uistinu trudili, predivno smo se družili što nadamo se da ćemo tako i dalje kroz sve aktivnosti Crvenog križa.