Nagrade Andru Depolu i ERK Korčula

U Dubrovniku je održana dodjela županijskim laureatima i sportašima Dubrovačko- neretvanske županije.

U organizaciji Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije, 11.5. održana je dodjela priznanja najuspješnijim sportašima, trenerima, nadama, županijskom savezu, ali i najveća nagrada županijske organizacije sporta – nagrada za životno djelo.

U Sponzi, u sklopu proslave Dana Dubrovačko- neretvanske županije i blagdana njezinog nebeskog zaštitnika, svetog Bogdana Leopolda, nagradu za najuspješnijeg sportaša je dobio vaterpolist Paulo Obradović, a judašica Ivana Šutalo za najbolju sportašicu. Trener prof. Željko Đapić je dobio priznanje za najuspješnijeg trenera, košarkašice Raguse za najuspješniju žensku ekipu, a automobilisti Dubrovnik Racinga najuspješniji u kategoriji momčad.

Najuspješnijim sportskim nadama proglašeni su Iva Oberan, judašica i Mario Uroš, član Streljačkog društva Dubrovnik, dok je nagradu za najaktivniji savez dobio Savez društava sportskog ribolova na moru Dubrovačko-neretvanske županije.

Nagradu za životno djelo dobio je korčulanin Andro Depolo, europski rekorder na 100 metara delfin, čiji je rekord trajao pune dvije godine, od 1965. do 1967. godine. 1965. godine proglašen je najboljim plivačem Jugoslavije te u izboru Sportskih novosti najboljim sportašem Hrvatske.

“Zahvaljujem se Izvršnom odboru Zajednice športa DNŽ na dodjeli ovog za mene velikog priznanja. Sretan sam jer ova nagrada je potvrda svega onoga što sam radio u sportu cijeli život. Zahvaljujem se i obitelji na svesrdnoj podršci jer da nije bilo toga ne bi bilo ni nagrade. Hvala i ljudima s kojima sam svo ovo vrijeme radio. Ovo je i njihova nagrada.”, rekao je dobitnik Andro Depolo.

Istog dana, na svečanoj sjednici županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije dodijeljene su nagrade županijskim laureatima. Dubrovački književnik Feđa Šehović dobitnik je ovogodišnje nagrade za životno djelo Dubrovačko-neretvanske županije. Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju Skupština Dubrovačko-neretvanske županije dodijelila je Dženiti Lazarević, predsjednici udruge Poseban prijatelj, te Ekološko-ronilačkom klubu Korčula iz Korčule. Nagrade za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu dobili su dr.sc. Vinicije Lupis i muška klapa Kumpanji iz Blata.

Tekst i foto: Dubrovački vjesnik