Održan peti susret klapa “Martinovo lito” – Korčula 2012.

Pred prepunom dvoranom Doma kulture u Korčuli u petak, 23. studenoga, održan je peti susret klapa "Martinovo lito" - Korčula 2012. u organizaciji Centra za kulturu Korčulu, pod pokroviteljstvom Grada Korčule i uz sufinanciranje Dubrovačko-neretvanske županije.

Susret je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Korčule Franc Stenek, zahvalivši se izvođačima koji se rado odazivaju na pozive za sudjelovanja te naglasio kako je organizacijom već pete godine za redom „Martinovo lito“ u Korčuli postalo tradicionalno okupljanje vodećih hrvatskih klapa u znak štovanja blagdana Sv. Martina i njegovanja klapske pjesme u Korčuli.

Publika je skoro dva sata uživala u nastupima ženske klape TIRAMOL iz Korčule, muške klape SUBRENUM iz Župe Dubrovačke, ženskoj klapi ŠKERAC iz Korčule te muškoj klapi KUMPANJI iz Blata.

Na kraju večeri sve su klape zajedno s publikom otpjevale pjesmu „Ljubavi moja, anđele moj“, a u znak zahvale za sudjelovanje zamjenik gradonačelnika im je uručio kristalne plakete i zbirku zabavnih melodija Dinka Andrijića Jerkova u kojoj se nalaze originalne note kompozicija nastalih u Korčuli u vremenu od gotovo trideset godina.