Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Korčule

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća povodom Dana Grada i blagdana sv. Todora laureatima podijeljene godišnje nagrade i priznanja

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Korčula, održanoj povodom Dana Grada i proslave blagdana svetoga Todora, nakon prigodnih riječi gradonačelnika Mirka Duhovića i visokih gostiju i uzvanika, među kojima i predsjednika RH Iva Josipovića i više saborskih zastupnika, dodijeljene su  godišnje nagrade i javna priznanja najzaslužnijim Korčulanima u ovoj godini i proglašeni najbolji sportaši u prošloj 2009. godini.

Kolektivne godišnje nagrade u 2010. godini dobili su: Dječji vrtić Korčula, Gradska knjižnica Ivan Vidali i KPK – korčulanski plivački klub koji, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Josipovića,  ove godine slavi  80 godina svoga postojanja.

Uručene su i nagrade najboljim sportašima u 2009. godini: Jasni Peručić, plivačici KPK  koja je kao kadetkinja na mnogim plivačkim prvenstvima  osvojila niz medalja i odličja. Najbolji sportaš je mladi Dinko Šegedin iz taekwondo kluba Forteca, juniorski reprezentativac osvajač niza medalja na hrvatskim i inozemnim prvenstvima.  Najboljom pak ženskom ekipom u prošloj godini proglašena je kadetska ženska plivačka ekipa KPK,  a najboljom muškom ekipom kadetska plivačka ekipa KPK.  Najperspektivnijim sportašem u 2009. proglašen je mladi šesnaestogodišnji  plivač i vaterpolista  KPK Vinko Fabris.

Svečanoj  sjednici vijeća prethodila je izložba fotografija i ostalog arhivskog materijala KPK kojoj je također nazočio predsjednik Josipović. On je sa zanimanjem, u pratnji “kapekašice“ Asje Silić, razgledavao fotografije i ostale arhivske materijale kluba sa sjajnom sportskom poviješću, koji se početkom sedamdesetih godina ustalio kao jak klub prve vaterpolo lige bivše države, osvojivši dva druga mjesta u domaćem prvenstvu,  a 1978. godine državni kup i Kup europskih kupova.  

Predsjednik Josipović, napominjući da u Korčuli osjeća  veliki duh optimizam, komentirajući sportske uspjehe korčulana  dodao je  
– Optimizam je glavni faktor u nastojanju da  ostvarimo naše ciljeve i ambicije. Koliko truda, talenta i optimizma je trebalo da ljudi u ovako maloj sredini stvore takav brend kao što je KPK. Momci i djevojke koji su proteklih osamdeset godina pronosili slavu Korčule i Hrvatske pokazuju upravo tu ambiciju, snagu, želju i optimizam koji nam često nedostaju kad želimo ostvariti nešto veliko – kazao je Josipović, čestitajući svim Korčulanima 80 godina postojanja velikog kluba koji je  proslavio Korčulu i svoju domovinu.

  • Na slikama predsjednik RH Ivo Josipović u pratnji “kapekašice” Asje Silić razgledava izložbu fotografija Korčulanskog plivačkog kluba koji ove godine slavi osamdeset godina svoga postaojanja. Na drugim fotkama su laureati koji su dobili kolektivne  godišnje nagrade Grada za 2010. godinu te mladi sportaši kojima su dodjeljene nagrade najboljih sportaša Grada u 2009. godini.