Održano županijsko vatrogasno natjecanje u Korčuli

U subotu, 07. srpnja 2012. godine, u organizaciji Vatrogasne zajednice DNŽ, na vatrogasnom poligonu DVD Korčula u Korčuli i nogometnom igralištu u Žrnovu održano je vatrogasno natjecanje vatrogasaca, mladeži i djece s područja DNŽ. Sudjelovalo je 15 ekipa sa ukupno 150 natjecatelja/natjecateljica.
p7079460

Natjecanje je organizirano i provedeno radi prezentiranja vještina neophodnih pri gašenju požara, spašavanju, pružanju pomoći u elementarnim nepogodama i drugim opasnostima.

Natjecanje se sastojalo od dobave vode pomoću motorne vatrogasne pumpe, vatrogasne štafete, vježbe djece s brentačama.

Pobjednici natjecanja po kategorijama su:

  • Odrasli, žene: DVD Korčula
  • Odrasli, muški: DVD Vela luka
  • Mladež, žene: DVD Slano
  • Mladež, muški: DVD Orebić
  • Djeca, ženska: DVD Blato
  • Djeca, muška: DVD Slano

Kroz vatrogasne postrojbe vatrogasci pripremaju mlađe uzraste međusobno ih upoznavajući, učvrščujući kolegijalne odnose, razmjene iskustva itd.

Povjeravanje domaćinstva ovog natjecanja DVD-u Korčula, još jednom je potvrdilo ugled kojeg DVD Korčula ima u vatrogasnoj zajednici. Napomenimo da je samo u proteklih par mjeseci DVD Korčula bio domaćin Skupštine vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, te županijskog tečaja i pokazne vježbe za spašavanje unesrećenih iz autobusnih nesreća, a nedavno je (po prvi put na nekom otoku) održana sjednica Odbora za organizacijska i financijska pitanja Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice.

Jedan komentar za “Održano županijsko vatrogasno natjecanje u Korčuli