Ovogodišnji “Korčula Open” privukao čak 100 natjecatelja više

28.8. završen je 17. po redu taekwondo turnir „Korčula Open 2016.“ u organizaciji taekwondo kluba „Forteca“ na kojem je nastupilo čak 435 natjecatelja iz šest država i 31 kluba boreći se za odličja u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

„Korčula Open“ jedan je od najdugovječnijih taekwondo turnira u Hrvatskoj. Svoju atraktivnost može zahvaliti fantastičnoj lokaciji Trga pomirenja (Spomenik), odnosno centru grada Korčule odmah uz more, ali i kvaliteti natjecatelja i opreme koja se koristi. Na sve to budno pazi idejni tvorac turnira i jedan od glavnih organizatora, predsjednik taekwondo kluba „Forteca“ Ante Šegedin koji se već 17. godinu za redom trudi „Korčula Open“ podignuti na što veću i bolju razinu.

„Svaku godinu se trudimo napraviti nešto novo i bolje, ove se godine možemo pohvaliti elektronskim kapama zajedno s elektronski oklopima kao i live stream-om putem kojeg su odsutni roditelji i navijači mogli uživo pratiti borbe svojih favorita. Možemo reći kako smo imali gotovo svu tehnologiju koja se koristila na olimpijskom turniru u Riju, osim video replay-a. Dogodine se nadamo uključiti i kvalitetan video replay kako bi ga natjecatelji mogli koristiti kad su diskutabilne odluke u pitanju. Moramo naglasiti kako smo ove godine dobili odlične reakcije sportaša, trenera i roditelja“. – izjavio je Ante Šegedin.

Budući da je taekwondo, zahvaljujući ekipi iz TKD „Forteca“, postao popularan sport u Korčuli kojeg trenira i prati sve veći broj ljudi, turnir je bio odlično posjećen. U dva dana održavanja „Korčula Open“ je popratilo više od tisuću ljudi, odnosno tri tisuće ljudi putem live stream-a. Jutarnje borbe počinjale su u 08:30, popodnevne u 17:30, ukupno 14 sati borbi dnevno dok je Spomenik cijelo vrijeme bio pun roditelja i navijača. Ovogodišnji pobjednici su : Đorđe Bunčić mlađi kadet, Lucija Jelić mlađa kadetkinja, Saša Mišljenović kadet, Adna Borić kadetkinja, Roko Žuvela junior, Gabriela Briskanova juniorka, Adrian Angyac senior, Fatima Bijelić seniorka. Po klubovima u formama najbolji je bio TKD „Ban Keglević“ iz Zagreba dok je TKD „Forteca“ iz Korčule zauzeo drugo mjesto. U borbama najbolji je bio TKD „Novi grad“ iz Sarajeva.

Izvor: Dubrovački vjesnik