Poziv sudionicima skupa IV. Dani Petra Šegedina

Grad Korčula, u suradnji s Leksikografskim zavodom Miroslav Krleža i Razredom za književnost Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, organizira i ove godine, četvrti po redu, znanstveno-kritički skup „Dani Petra Šegedina“. Skup će se održati u Korčuli sredinom mjeseca rujna 2011. godine.

Na skupu će pozvani znanstvenici i književni kritičari razmatrati obilno i raznovrsno književno djelo hrvatskog književnika Petra Šegedina (1909.- 1998.).

Znanstveno-stručnu organizaciju ovoga skupa vodit će i ove godine u ime Razreda za književnost Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademik Dubravko Jelčić. Na njegov prijedlog ovogodišnja okvirna tema bit će “Zagreb u Šegedinovom djelu”.

“Dani Petra Šegedina”, kao bijenalna manifestacija, po prvi put su održani 17.- 19. rujna  2005. godine u Korčuli, Žrnovu i Orebiću. Slijede manifestacije održane 2007. (II. Dani Petra Šegedina – “Petar Šegedin i njegovo vrijeme”) i 2009. godine. (III. Dani Petra Šegedina – “Hrvatska književna tradicija i modernost u djelu Petra Šegedina”).

Izlaganja sa znanstvenih skupova redovito se objavljuju u zasebnom zborniku radova koji se predstavlja na svečanim promocijama u Zagrebu i Korčuli. Jednako tako će se tiskati i priopćenja koja  budu podnesena na ovogodišnjem skupu.

Dokumenti za sudionike: