Predstavljen Zbornik Dani Petra Šegedina III

Korčula, 24. rujna 2010. Sinoć je u Gradskoj vijećnici u organizaciji Grada Korčule i Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža" iz Zagreba održano predstavljanje Zbornika Dani Petra Šegedina III

Akademik Dubravko Jelčić predstavio je u četvrtak Treći po redu zbornik Dani Petra Šegedina, bijenalne manifestacije koja u organizaciji Grada Korčule, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti svake prijestupne godine okuplja domaće i međunarodne znanstvenike na temama o još uvijek neistraženom Šegedinovu književnom opusu.

Akademik je, predstavljajući Zbornik, kazao kako je on dosad najbolji, što ukazuje da su Treći dani bili bojli od prethodnih.

– Dosadašnja tri organizirana znanstvena skupa o Petru Šegedinu ukazuju da je on svojim kompleksnim književnim opusom zaslužio iscrpnu književnu analizu, a uključivanje mladih istraživača i Leksikografskog zavoda zalog su da Dani imaju budućnost – istaknuo je Jelčić, kazavši da je riječ o velikom piscu koji je anticipicirao budućnost i bio svojevrsni prorok, točno predviđajući društveno-političke događaje.

Na skupu su govorili gradonačelnik Korčule Mirko Duhović, ravnatelj Leksikografskog zavoda Bruno Kragić, ravnatelj Srednje škole Korčula Lovre Botica, autorica i pomoćnica glavnog urednika Sani Sardelić te predsjednik Matice Hrvatske – ogranak Korčula Lovro Šteka koji je pročitao pozdravno pismo koje je skupu uputila gospođa Marija Šegedin-Ferenc, kćerka pokojnog književnika.

Na promociji je nastupila ženska klapa OŠ Petra Kanavelića iz Korčule otpjevavši dvije skladbe.

Sljedeći znanstveni skup održat će se iduće godine na temu “Zagreb u djelima Petra Šegedina”.