Prijem kod župana za državne prvake

Održan prijem kod župana za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim smotrama i natjecanjima iz znanja osvojili jedno od prva tri mjesta.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić i pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i sport,  Marijeta Hladilo održali prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim smotrama i natjecanjima iz znanja osvojili jedno od prva tri mjesta.

Natjecanja i smotre po pojedinim predmetima i razredima  u Republici Hrvatskoj  održavaju se na tri razine, počinju sa školskim, zatim županijskim, a učenici koji ostvare najbolje rezultate pozivaju se na državna natjecanja i smotre. Na školskoj razini natjecanja i smotri svake godine sudjeluje preko 100,000 učenika osnovnih i srednjih  škola, na županijskim razininama 30,000 učenika, a plasman na državna natjecanja i smotre ostvari  gotovo 8,000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije ukupno 93 učenika su osvojila prva tri mjesta na državnim natjecanjima  i to 10 prvih mjesta, 46 drugih te 37 trećih mjesta.

Iz Korčule je dvoje učenika i dvoje mentora dobilo nagrade i to Josip Ivančević, učenik 1. razreda gimnazije Petra Šegedina za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz matematike sa svojom mentoricom Sanjom Medović, kao i Vanda Vigna, učenica 5. razreda osnovne škole Petra Kanavelića za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz sigurnosti u prometu sa svojim mentorom Ivanom Grbinom. Vanda Vigna je pozvana i na Europsko natjecanje u Beču.

Čestitamo učenicima i mentorima na radu, trudu i izuzetnom uspjehu. Neka ovakve nagrade budu poticaj svima da radom i talentom dođu do uspjeha!