Sir Nicholas Jackson u katedrali sv. Marka

S veseljem Vas pozivamo na dobrotvorni koncert na orguljama u katedrali sv. Marka u ponedjeljak 2. rujna 2013. u 21.00 h. Međunarodno priznati britanski kompozitor, orguljaš, harpsikordist i dirigent Sir Nicholas Jackson održat će koncert u organizaciji Centra za kulturu Korčula, Gradskog muzeja Korčula i Turističke zajednice Grada Korčule.

Prihod od koncerta namijenjen je obnovi palače Gabriellis – Gradskog muzeja Korčula.

Ulaznica je 30.00 kuna.

Na programu će biti izvedena djela Buxtehudea, Frescobaldia,Vivaldia, Blithemana, Tallisa, Bulla, Gibbonsa, Purclla i Handela.

SIR NICHOLAS JACKSON održao je brojne koncertne turneje po Europi  i SAD-u. Stalni je član Solista virtuoza  Londonskog  simfonijskog  orkestara. Kao kompozitor, prvi uspjeh postigao je ,,Misom za Sve Svete,“ uključujući nedavno izišli Naxos CD s koralnom glazbom u izvedbi Rodolfus Choir kapele koleđa u Etonu. Komponirao je klavirski končertino “Četiri temperamenta” izveden u Splitu 2009. te tada imenovan kao gost kompozitor “Splitskog udruženja suvremene glazbe”. Za Mali venecijanski glazbeni festival 2011. komponirao je ,,Klavirski trio za rog, čelo i klavir“.  Napisao je i operu ,, The Reluctant Highwayman’  izvedenu u Broomhillu 1995. Sir Nicolas Jackson počasni je doktor Herford koleđa u Oxfordu i počasni patron Koleđa muzičkog udruženja. Slijedeći  putopisnu knjigu svoga  djeda, poznatog viktorijanskog  arhitekta Sir Thomasa  Grahama Jacksona, koji je  među  prvima na engleskom jeziku opisivao Dalmaciju i Korčulu, u rujnu 2002. njegov unuk, sir Nicolas Jackson posjećuje Korčulu. Pri tom je održao vrlo zapaženi orguljaški  koncert u katedrali  sv. Marka.

(Marija Hajdić)