Zna se dobitnica nagrade na izložbi Transparetna ljepota

Posjetitelji izložbe 'Transparentna ljepota’ kupnjom ulaznice u svakom od tri muzeja u kojima je ona postavljena: Arheološkom muzeju Zagreb, Muzeju za umjetnost i obrt te Muzeju Mimara, automatski su ušli u nagradnu igru

Gđa. Mirna Jurdana iz Velike Gorice sretna je dobitnica nagradne igre na  izložbi ‘Transparentna ljepota – Staklo iz hrvatskih Muzeja’. Vrijedna nagrada uključuje šest noćenja s doručkom za dvije osobe u hotelu Korčula u gradu Korčuli, večeru za dvije osobe u restoranu Filippi u Korčuli, te dvije ulaznice za Gradski muzej Korčule. Na prigodnoj svečanosti u Muzeju Mimara gđi. Jurdana vrijednu nagradu uručio je gradonačelnik Grada Korčule, gosp. Vinko Kapelina.

Naime, posjetitelji izložbe ‘Transparentna ljepota’ u razdoblju od 15. srpnja do 13. listopada 2013. kupnjom ulaznice u svakom od tri muzeja u kojima je postavljena ova jedinstvena izložba: Arheološkom muzeju Zagreb, Muzeju za umjetnost i obrt te Muzeju Mimara, automatski su postali i mogući dobitnici ove vrijedne nagrade.

‘Ovaj model suradnje između turističke, gastro i kulturne ponude omogućen je pomoću višejezičnog multimedijalnog vodiča na platformi Smart Guide. Naime, kao što je stara gradska jezgra Korčule uz pomoć Smart Guidea pretvorena u svojevrsni ‘muzej na otvorenom’, tako je i svaki posjetitelj izložbe ‘Transparentna ljepota – staklo iz hrvatskih muzeja’ putem ‘pametnog’ telefona u sva tri muzeja imao mogućnost potpuno besplatno obogatiti svoj doživljaj izložbe, istaknuo je na konferenciji za medije Nedjeljko Tišler, direktor Astarte plus d.o.o, organizatora nagradne igre u suradnji s tri muzeja.

‘Ova lijepa prilika za promociju Korčule i njenih turističkih potencijala u suradnji s najprestižnijim kulturnim institucijama u Zagrebu, i to uporabom najmodernije tehnološke platforme Smart Guide, po mome sudu predstavlja model prema koje ćemo i u buduće raditi na promociji našeg Grada kao turističke destinacije koja osim mora i sunca svakako iznimno puno nudi i kao jedinstveni lokalitet očuvane povijesne baštine. Drago mi je da su upravo Grad Korčula i njeni turistički djelatnici i poduzetnici sudionici ovoga iznimno uspjelog projekta, posebice jer je riječ o izložbi vezanoj uz ulazak Hrvatske u EU, naglasio je gradonačelnik Kapelina.

Izvor: vecernji.hr