Županijski SDP protiv poskupljenja “Jadrolinijih” karata

Sezonsko povećanje cijena trajekta "Jadrolinije" prema kojem povratna karta od Splita do Vele Luke s automobilom stoji astronomskih 1.540,00 kuna, ponukalo je županijske vijećnike SDP-a da zatraže hitan povratak cijena na staro i poskupljenje usporede s uvođenjem "dodatnog harača".

– Ovakvo povećanje može dovesti do nesagledivih posljedica kako po žitelje Korčule tako i za Jadroliniju kao brodara, a u konačnici će se ovakav pristup zasigurno odraziti na proračunu Županije. Treba istaknuti i to da se povećanje odnosi i na one koji nisu žitelji otoka, tj. sve koji odluče posjetiti Korčulu bili oni turisti ili samo ljudi koji imaju obaviti posao ili posjetiti rodbinu na otoku – poručuju vijećnici SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije u pismu upravi “Jadrolinije”, ministru prometa Božidaru Kalmeti i dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću.

– Prije nekoliko mjeseci ukinuli ste linije prema otoku Korčuli, Mljetu i Dubrovniku u vrijeme zimskih mjeseci. Na naše inzistiranje na održavanju tematske sjednice o prometnoj izoliranosti Županije odmahnuli ste rukom i pravili se da ta izolacija ne postoji, ali ste ipak pod pritiskom javnosti i nas vijećnika vratili trajektne linije zbog ljetnog reda plovidbe. Ovakvo poskupljenje pokazuje da vam očito nije važno da se državna blagajna napuni novcem od turizma, da otočani koji od njega žive nešto zarade i da se županijska blagajna napuni u ovoj sezoni – pišu SDP-ovi vijećnici i pitaju se tko će snositi odgovornost za štete koje će pretrpjeti korčulanski turizam.

(Tekst preuzet iz SD, 5. lipnja 2010., autorica: G. Bijelić)