Korčulanska dica svome gradu – posjet gradonačelniku

U sklopu proslave Dječjeg tjedna djeca iz OŠ Petra Kanavelića napisala su pismo sa svojim željama gradonačelniku Korčule.

Većina dječjih želja je vezana uz igru i sretni smo da je tako, ali to ne znači da su njihove želje manje ozbiljne. Odlučili smo ih uručiti gradonačelniku i tako je 3.a u ime sve korčulanske djece pošao posjetiti gradonačelnika Vinka Kapelinu.

Lijepo su nas primili u Gradu, upoznali smo zamjenika gradonačelnika, tajnicu i referenticu za društvene djelatnosti zaduženu za škole. Pokazali su nam Malu i Veliku vijećnicu. Djeca su u ugodnom razgovoru iznijeli svoje želje, potrebe i probleme. Zaželjeli su da se nastava odvija u jutarnjoj smjeni i da dobiju pravu sportsku dvoranu u kojoj će i učenici od prvog do četvrtog imati svoja prava. Bilo bi im važno da se proširi prostor iza škole gdje roditelji mogu parkirati,  dovesti i odvesti djecu ili ih sačekati poslije nastave da ne moraju pretrčavati cestu. Željeli bi da se popravi Bounty u gradskom parku, da se stavi više ljuljački, klackalica i sličnih sadržaja na različita mjesta po gradu. Naravno, vodeni park, a u šumi adrenalinski park i barem jednom godišnje lunapark. Da gradske plaže imaju više hlada (suncobrana, drveća) i klupica i da svi više paze na čistoću.

Gradonačelnik nas je pomno saslušao i obećao pokušati napraviti što više. Kontaktirati će ljude koji bi nešto od ovoga mogli ostvariti, ali za neke želje mu treba malo više vremena. Upitao nas je što znače ova srca i cvjetovi na pismu-plakatu? Odgovorili smo mu pjesmom „Mi smo djeca vesela“, te je rado zapjevao s nama. Ugodno smo se družili i pričali. Pozvali su nas opet u posjetu. Bilo nam je lijepo pa smo se rastali s: „Vidimo se uskoro!“

Više o projektu Korčulanska dica svome gradu na http://www.os-pkanavelica-korcula.skole.hr/?news_hk=1&news_id=2334&mshow=1255#mod_news

Komentiraj